Startpagina:: Foto's ::Stream of Passion
~
Stream of Passion featuring Ayreon - Embrace the storm Tour 2006.

Vrijdag 17 februari 2006 ~ 'Lucky & Co' in Rijssen.
Een tijdje geleden kregen we het schitterende nieuws te horen dat Stream of Passion, inclusief Arjen Lucassen weer op tournee gaat door Europa. Er was zelfs een datum gepland in mijn eigen woonplaats, dus die kans kon ik nu zeker niet laten liggen. Om dus helemaal zeker van mijn zaak te zijn, heb ik als een van de eersten kaartjes gehaald voor het concert in 'Lucky & Co' te Rijssen. Daarbij heb ik tevens nog een aantal anderen overgehaald om mee te komen...
Dit concert was tevens mijn allereerste concert ooit. Ik was er dus nogal laat bij, maar in dit geval was het zeker de 19 jaar wachten waard. In het voorprogramma speelde en zong Damian Wilson (ook bekend van zijn gastoptredens voor Ayreon albums) een aantal nummers om het publiek alvast op te warmen. Om het publiek wat extra op gang te krijgen probeerde hij te 'stagediven'. Maar in eerste instantie ging dat finaal mis: hij viel namelijk vol op de grond. Gelukkig lukte het hem later op de avond wel.
De show van Stream of Passion was ook fantastisch. Ze speelden een heel aantal nummers van hun eigen album en een aantal, lichtelijk aangepaste, Ayreon nummers. Het was van te voren al een beetje aangekondigd, maar net als met Star One in 2003, werd ook deze show opgenomen. Of er daarna een DVD uitgebracht zou worden was nog maar de vraag, maar Arjen kennende zou dat wel goed komen. En inderdaad, dat kwam goed: 'Live in the real world' is een prachtige DVD voor elke Stream of Passion en Ayreon fan. Owja, bekijk ook vooral even de 'Photogallery' op de DVD, daarin staat namelijk nog een mooie groepsfoto van mij samen met de bandleden van Stream of Passion, die vlak na een repetitie gemaakt is. In het Fotoalbum kun je een selectie foto's bekijken die ik tijdens deze geweldige avond gemaakt heb. Na de show probeerde ik de meeste bandleden nog even te spreken (dat zou de eerste keer na de repetitie zijn), maar dar lukte niet echt goed. Ik heb alleen een tijd met Davy staan praten en een gesigneerde drumstick hem gekregen! Iets later kwam ik een bijna onherkenbare Alejandro tegen, die zich die avond ook uitstekend vermaakt had. Daarna heb ik alleen nog even oogcontact gehad met de 'Bovio sisters' en Yvette. Omdat ik nog een aantal dingen wou laten signeren, heb ik Davy nog even vriendelijk gevraagd of hij dat backstage kon regelen. Dat werd moeilijk, maar ik kon snel even mee, waardoor ik Johan nog even heel snel kon aanschieten.
Na het kopen van een tourshirt ben ik lopend naar het huis van m'n oom gegaan om daar m'n fiets op te halen. Maar voordat ik dat deed hebben we samen even snel de foto's van die avond bekeken. Toen was het echt de hoogste tijd om naar huis te gaan, want de volgende dag was het weer raak...


Zaterdag 18 februari 2006 ~ 'Biebob' in Turnhout (België).
Zoals gezegd zou het de volgende dag weer raak zijn. Ik had het namelijk zo voor mekaar dat ik ook naar het concert in Turnhout wou. Dus 's ochtends ben ik vroeg in de trein gestapt voor een rit van ruim 4 uur naar Antwerpen, waar ik Vicky ontmoette. Samen zijn we met de trein verder gegaan naar Turnhout, om daar even de tijd te vullen. Na een kort ritje met de bus naar Vosselaar, de exacte locatie van 'Biebob', hebben we daar ter plekke een bakje patat gehaald bij de plaatselijke 'frituur'.
We waren nog ruim op tijd om lekker vooraan te staan bij het concert, dus dat viel gelukkig erg mee. Net als in Rijssen deed ook Damian Wilson hier het voorprogramma, maar met niemand minder dan Jolanda. Samen brachten ze weer een aantal mooie nummers ten gehore.
Toen dit eenmaal afgelopen was, was het weer tijd voor een flinke portie stevige metal: Stream of Passion. Ze knalden lekker actief over het podium en gaven opnieuw een fantastische show weg. Iedereen genoot, zelfs van de meest rustigste nummers (ja hè, Vicky?). Tijdens het concert heb ik ook ditmaal een flink aantal foto's genomen. Het licht was hier iets beter dan in Rijssen, dus de foto's zijn wat beter gelukt. In het Fotoalbum kan je ook nu weer een selectie foto's bekijken.
Na het concert heb ik m'n kans gegrepen en ben direct achter Lori en Arjen aangegaan, de personen die ik in Rijssen gemist heb. Vooral het weerzien met Lori was een onvergetelijke belevenis, want ze had me in Rijssen al een beetje gemist. Vicky gaf haar pak met 'Cookies' aan een hevig verbaasde Marcela, want dit was iets wat wel erg lekker vindt. Ook hebben Vicky en ik een aantal portretfoto's gemaakt met de diverse bandleden. 's Nachts zijn we met een paar verre bekenden van Vicky meegereden naar haar woonplaats, waar ik op haar kamer de nacht heb doorgebracht. De volgende ochtend ging ik na een lekker ontbijt weer op weg naar huis. Deze reis duurde opnieuw 5 uur met de trein, wel met een korte pauze in de mooie stad Antwerpen onder het genot van een warme wafel. Eenmaal thuisgekomen was de tour van Stream of Passion helaas voor mij voorbij. De weken erna leefde ik nog wel in een soort roes, want het was een fantastische, onvergetelijke belevenis!


Stream of Passion featuring Ayreon - Summer Tour 2006.

Donderdag 22 juni 2006 ~ 'Paard van Troje' in Den Haag.
Na een paar maanden van rust ging Stream of Passion in de zomer van 2006 weer helemaal los. De 'Summer Tour 2006' stond op het programma, met een aantal optredens in Nederland en België. Deze tour betekende direct de eerste keer voor Stream of Passion op een echt festival. Het eerste concert van deze tour vond plaats in het 'Paard van Troje' in Den Haag. Samen met een goede kennis en bekende van Stream of Passion ben ik naar deze show geweest. Maar omdat ik met een wedstrijd iets leuks had gewonnen, moesten we iets eerder vertrekken. We werden namelijk verwacht bij de soundcheck, voorafgaand aan het concert. Het was een gave belevenis om dit met een select groepje bij te mogen wonen. Arjen kwam na een tijdje nog even handen schudden met de aanwezigen en Lori vroeg me nog of ik de gesigneerde DVD al had ontvangen. Daarna werd ons vriendelijk verzocht om buiten te wachten totdat de deuren weer open gingen.
Ook ditmaal had ik weer een plek helemaal vooraan, vlak bij plaats waar Lori normaal speelt. Tijdens deze tour waren er kleine bandjes die in het voorprogramma van Stream of Passion stonden. In Den Haag was dit No Rush. Het was een soort van rock waarvan ik niet echt gecharmeerd ben. Dus het werd een stuk beter toen de Soppies opkwamen voor hun eerste show na lange tijd. Het begin was voor Lori niet echt prettig, want het geluid werkte niet bepaald mee. Daarna ging er gelukkig weinig meer mis en speelden ze een fantastische show, waaronder een paar nieuwe nummers. Een aantal van deze nummers staan ook de single 'Out in the real world'.
Na de show kon ik me nog een setlist bemachtigen, waarna ik in de centrale hal nog een tijdje met Lori en Alejandro heb gepraat (en een paar foto's gemaakt). Net toen ik samen met René weg wilde gaan kwam Johan nog snel even op me af, of ik belangstelling had voor een plekje op de gastenlijst van het 'Wâldrock' festival, in het Friese Burgum. Met de belofte dat ik hem zou laten weten wat mijn beslissing zou zijn, zijn we vertrokken naar een klein plaatsje onder de rook van Gouda, waar ik de nacht zou doorbrengen.


Zaterdag 1 juli 2006 ~ 'Wâldrock' in Burgum.
De volgende dag heb ik Johan direct maar laten weten dat ik wel naar Burgum zou komen, zodat hij me op de gastenlijst kon zetten. Normaal zou ik 50 Euro te duur vinden voor dit festival, zeker met het oog op de kosten die ik moest maken voor het vervoer, maar nu maakte ik maar al te graag een uitzondering. Dit festival zou mijn allereerste worden, dus ik was wel benieuwd of mijn vooroordelen juist zouden zijn. Met de trein heb ik de lange rit naar Leeuwarden gemaakt, waarna ik met de bus naar een tijdelijke halte in Burgum ben gegaan. Onderweg werd me al wel duidelijk dat er veel rockers naar dat festival gingen, maar het sfeertje was wel dik in orde. Na me gemeld te hebben bij een keet voor gasten en pers, kreeg ik een bandje waarmee ik zo naar binnen kon. Niet veel later ontmoette ik René op het festivalterrein. We hebben daar wat rondgekeken, wat te drinken gehaald en zijn daarna gaan wachten op het concert van Stream of Passion.
In tegenstelling tot de meest bekende rockbands speelde Stream of Passion in een grote tent. Het optreden van Stream of Passion begon om 15:20. Omdat de speeltijd om op te treden niet echt gunstig was, namelijk maar 40 minuten, werd er een aangepast set gespeeld. Dit ging overigens niet ten kostte van de show zelf, want die was zeker weer fantastisch. Na hun eerste festivalervaring op het Belgische 'Graspop', konden ze hier nog een keer flink losgaan.
Na de show hebben René en ik direct weer wat te drinken ingeslagen, want het was echt verschrikkelijk heet op deze zomerse dag. René besloot zelfs weg te gaan, omdat de hitte hem wat te veel werd en hij druk was met een verhuizing. Ik besloot om te blijven, met name voor de nog komende shows van Kamelot en After Forever. De foto's van Stream of Passion kun je in het Fotoalbum bekijken. De foto's van het festivalterrein, Kamelot en After Forever staan in de fotoalbums op de Wâldrock pagina. Tijdens de shows van deze twee laatste bands kwam ik nog een aantal bandleden van Stream of Passion (Davy, Arjen, Johan, Marcela en Alejandro) tegen, waar ik nog een tijdje mee heb staan praten.


Donderdag 6 juli 2006 ~ 'De Kade' in Zaandam.
Na vijf dagen zou ik Stream of Passion al weer aan het knallen zien. Vanavond was het tijd voor 'De Kade' in Zaandam. Het is een klein, maar sfeervol zaaltje. Ook vanavond was het verschrikkelijk heet in de zaal vanwege de zomerse temperaturen. De band die vanavond het voorprogramma verzorgde heette Dragonfly en speelde op zijn tijd best leuke nummers. Het was in ieder geval duidelijk te zien dat ze veel plezier beleefden aan hun optreden.
Het is misschien wat voorbarig om te zeggen, maar Stream of Passion maakte er weer één groot feest van. Het geluid klonk goed, het publiek was super, dus een perfect sfeertje. De belichting tijdens het concert was ook super, dus de foto's in het Fotoalbum zijn ook zeker het bekijken waard! Na de tijd konden we helaas niet al te lang blijven, omdat er wat familie van René was gekomen die de volgende ochtend er weer erg vroeg uit moesten. Wij zijn zelf 's nachts nog tot een uur of 4 opgebleven om met wat fotobewerkingsprogramma's te spelen. De volgende ochtend ging met de trein vanuit Gouda weer op weg naar Rijssen.


Vrijdag 7 juli 2006 ~ 'Podium' in Hardenberg.
De show in Hardenberg zou de laatste voor mij zijn, omdat ik het te duur vond om ook nog naar het Bospop festival te gaan. Dus het was voor mij een extra reden om te genieten van het concert in het 'Podium'. We waren weer op tijd bij de zaal, waar we geheel toevallig Alejandro buiten tegenkwamen. Na een kort praatje zijn we naar binnen gegaan om daar weer een mooie plek uit te zoeken. Deze keer stond ik weer pal tegenover Lori, aan de rechterkant (gezien vanuit de zaal). De band die hier in het voorprogramma zit, was Sphere of Souls, waar onder andere Joost van den Broek deel van uit maakt. Persoonlijk vond ik dit niet echt geweldige muziek.
Ondanks het feit dat ik Stream of Passion nu al 5 keer (exclusief de repetitie) gezien heb, was dit weer een geweldige show. De band hield veel contact met het publiek, waardoor het sfeertje helemaal super was! De bandleden werden uitgedaagd voor het doen van een 'banana-dance' en Arjen trok zelfs een bananenmuts over zijn hoofd. Na het laatste nummer, "Day eleven: Love" kreeg ik van Lori nog een plectrum aangereikt. Deze heb ik natuurlijk met liefde van haar overgenomen. Na de show hebben we even gewacht totdat de Soppies weer tevoorschijn kwamen, om even afscheid van elkaar te nemen. Ik heb daarom met iedereen een kort praatje gemaakt en liefdevol afscheid genomen van de dames.


Stream of Passion featuring Ayreon - Live in the real world Tour 2007.

Zondag 21 januari 2007 ~ 'Biebob' in Turnhout (België).
Stream of Passion is begonnen aan haar derde tour door Europa. Na concerten gegeven te hebben in Denemarken en Finland, waar ik helaas niet bij aanwezig kon zijn, was het weer tijd voor België. Net als vorig jaar was Stream of Passion te bewonderen in de zaal 'Biebob'. Via Gouda kwam ik samen met een kameraad op tijd aan bij de zaal. Ja, we waren de eersten... Na een uur buiten gewacht te hebben mochten we naar binnen. Samen met wat andere bekenden hebben we een mooie plek opgezocht in de zaal. Rond 21:00 begon de intro van Stream of Passion, met het bekende donder en bliksem. De show ging weer even lekker als alle vorige, ook al werkte het geluid niet altijd even goed mee. De grote verrassing waren natuurlijk de 'nieuwe' nummers die ze ten gehore zouden brengen. Deze nummers zijn 'High moon', 'Day fourteen: Pride' en 'Open your eyes'. Ditmaal werd er niet afgesloten met het bekende nummer 'Day eleven: Love', maar met 'Calliopeia'. Aan het einde van de show (nog wel vóór de toegiften) gaf Davy zich helemaal, wat een fantastische drumsolo! Na de tijd kon ik me nog de setlist bemachtigen die ik even later door de Soppies liet signeren. Het was weer super om deze toffe vrienden weer te zien en even mee te praten. Hopelijk lukt dat ook tijdens de volgende 4 shows (Rijssen - NL, Dordrecht - NL, Sheffield - GB en Londen - GB) waar ik nog naar toe ga. Tevens heb ik na de show het nieuwe tourshirt gekocht, want nu zeker is dat ik naar 5 van de 7 shows ga, lijkt me dat een leuke herinnering voor later. Hieronder staat weer een Fotoalbum voor je klaar met een selectie van de beste foto's. Ik zou het leuk vinden als je even laat weten wat je ervan vindt!


Donderdag 25 januari 2007 ~ 'Lucky & Co' in Rijssen.
Bijna een jaar geleden was het zover voor mij, mijn eerste concert ooit, en direct eentje van de band Stream of Passion, met een van de beste muzikanten ter wereld, Arjen Lucassen. Nu, een jaar later, staat deze fantastische band weer in mijn woonplaats op de planken en ook deze keer kon ik de show gewoon niet laten schieten. Gelukkig maar dat ik dat dan ook niet gedaan heb, want Stream of Passion gaf weer een strakke show in 'Lucky & Co' te Rijssen!
Deze avond heb ik veel bekende en nieuwe gezichten van het officiële forum ontmoet, wat ook erg leuk was. Net als eerder deze week in België waren René en ik weer als eerste gearriveerd bij de zaal. Tijdens het wachten was het hartstikke koud, maar om daarmee een mooie plek vooran bij Lori te bemachtigen, was dat het meer dan waard.
Voordat Stream of Passion aan hun show begon, was het tijd voor de supportact Elister, een leuk rockbandje met een superenthousiaste zangeres uit de regio dat de zaal al lekker in beweging bracht. Stream of Passion speelde een licht gewijzigde setlist vanavond (één nummer van de laatste toegift was geschrapt ten opzichte van de show in België), maar dat mocht de pret niet drukken. De band was weer actief zoals we allemaal zo onderhand wel van ze kennen. Misschien wel iets té enthousiast, want Lori was helaas na de tijd te vermoeid/ziekjes om nog even met de fans te komen praten. Samen met een paar bekenden heb ik door de andere bandleden een concertposter laten signeren, die uiteraard een keer aan het plafond in m'n slaapkamer komt te hangen, haha...
Dankzij een tip van René heb ik wat gespeeld met de instellingen van mijn digitale camera. Toen ik de resultaten bekeek van deze avond (bijna 300 foto's), was ik erg verbaasd over de goede en vooral scherpe foto's die ik gemaakt had! Opnieuw heb ik een selectie van 50 foto's uitgekozen voor in het Fotoalbum. De foto's zijn tevens dit keer bewerkt met Photoshop Elements, wat ze nog mooier maakt. Hopelijk denken jullie er net zo over... Ik ben benieuwd naar jullie reacties!


Vrijdag 26 januari 2007 ~ 'Bibelot' in Dordrecht.
Na een fantastische avond in Rijssen gehad te hebben, was het vanavond weer raak in Dordrecht. In de zaal 'Bibelot', om precies te zijn. Samen met wat familie van René kwamen we bij de zaal aan, waar het verschrikkelijk lang duurde voordat we eindelijk naar binnen konden.
Het voorprogramma werd deze avond verzorgd door de gothic metalband Morning uit Limburg. Ondanks dat we wat laat waren, kon ik toch nog een mooie plek bemachtigen op de 2e rij, vlak voor Arjen. Ook hier kwam ik weer een paar bekenden tegen, wat de sfeer natuurlijk weer ten goede kwam. Over de show van Stream of Passion heb ik eigenlijk weinig te zeggen. Ook ditmaal weer uitstekend en erg enthousiast. Super! Na de tijd zijn we helaas niet gebleven om nog even met de band te praten. Het was namelijk erg druk en René wilde het niet zo extreem laat maken voor zijn familieleden.
Tijdens het genieten van de muziek heb ik ook nu, mede op verzoek van kennissen en internetcontacten, weer veel foto's gemaakt. Na de tijd zag ik dat ik er opnieuw bijna 300 genomen had. Dus ook nu had ik weer genoeg mooi materiaal voor mijn website. De mooiste foto's heb ik weer voor jullie uitgekozen en lichtelijk bewerkt. Neem eens een kijkje in het Fotoalbum en geniet van de mooie foto's.
Na deze show dacht ik nog dat ik naar 2 optredens van Stream of Passion zou gaan in Engeland, maar om het idiote feit dat Stream of Passion zonder goede reden niet werd toegelaten in Engeland, zijn deze shows noodgedwongen afgelast. Voordat dit nieuws ons bereikte ben ik echter wel naar Engeland afgereist, maar de details hierover kun je lezen op de Boottrip pagina. Achteraf bleek de show in Dordrecht dus helaas de laatste te zijn van deze tour. Ik vind het achteraf voor de band en haar fans wel erg jammer dat we geen lekker afscheidsfeestje hebben kunnen vieren... Desalniettemin heb ik fantastische herinneringen overgehouden aan ALLE shows van Stream of Passion. Bedankt Soppies!