Startpagina:: Foto's ::Wâldrock
~
Het Wâldrock festival in het Friese Burgum.

Zaterdag 1 juli 2006 ~ Stream of Passion.
Op deze verschrikkelijk hete zomerse dag ben ik naar Burgum, een klein plaatsje in Friesland geweest, waar jaarlijks het 'Wâldrock' festival gehouden wordt. Normaal gesproken had ik dit optreden van Stream of Passion aan me voorbij laten gaan, maar het aanbod van Johan van Stratum, een gratis plekje op de gastenlijst voor het festival, kon ik niet zomaar afslaan. Omdat ik 's nachts geen vervoer zou hebben, besloot ik al op tijd weer naar huis te gaan. Het plan was om de optredens van Stream of Passion (15:20 - 16:00), Kamelot (16:40 - 17:20) en After Forever (18:15 - 19:00) bij te wonen.
Rond een uur of 10 ben ik 's ochtends vertrokken uit Rijssen. Na een overstap in Zwolle kwam ik rond half één 's middags aan in Leeuwarden, vanwaar ik bus nam naar Burgum. Bij een tijdelijke halte verlieten we de bus. Na een klein eindje wandelen kwam ik bij de keet aan voor pers, fotografen en andere gasten. Dus ik heb me daar netjes gemeld, waarna ik voorzien werd van een polsbandje van het festival. Hierdoor kon ik bij de ingang makkelijk doorlopen, het terrein op. Niet lang daarna kwam ik René tegen, die iets later aangekomen was met de auto. Omdat het zo verzengend warm en drukkend was, zijn we direct op zoek gegaan naar munten om drinken van te halen. Tot een uur of drie hebben we lekker relaxed in het zonnetje gezeten.
Nu was het tijd om een leuk plekje te regelen bij het concert van Stream of Passion. René ging de fotopit in, en ik stond eerste rij, in de buurt van Arjen. De show begon en sfeer zat er meteen goed in met de knallende songs 'Spellbound' en 'Passion'. Ondanks de korte setlist (ze hadden maar 40 minuten om op te treden, terwijl dit normaal ongeveer 1,5 uur is) en de grotere afstand tussen het podium en het publiek, was het toch een gave show! Omdat fotograferen met flits hier niet zo'n groot probleem was, zijn de foto's die ik gemaakt heb, best goed gelukt. In het Fotoalbum staat weer een selectie van 50 mooiste foto's van de show.


Zaterdag 1 juli 2006 ~ Festivalterrein.
Na het optreden van Stream of Passion heb ik René weer opgezocht, waarna we weer een tijdje op het festivalterrein hebben gezeten onder het genot van een colaatje. René besloot om maar naar huis te gaan, want hij werd bijna bevangen door de hitte en had thuis nog voldoende te doen. Hij had namelijk zijn taak weer vervuld: foto's maken van Stream of Passion. Ik besloot om wel te blijven, want ik wou Kamelot en After Forever nog graag een keer horen en zien optreden nu ik hier toch eenmaal was. In het Fotoalbum staan nog een paar foto's van het festivalterrein.


Zaterdag 1 juli 2006 ~ Kamelot.
Voordat het optreden van Kamelot begon, moest ik nog een tijdje wachten. Maar omdat ik nu foto's mocht maken vanuit de fotopit, besloot ik om op tijd een plekje te zoeken. Na het bijwonen van drie nummers, moesten allen fotografen er weer vandoor. Omdat ik niet veel zin had om een plekje te bemachtigen tussen het publiek, besloot ik net buiten de tent, in het zonnetje te gaan zitten. De show van Kamelot was erg goed en het was leuk om ze live te zien en horen spelen. Toen het concert bijna afgelopen was, kwam ik Davy toevallig tegen, dus daar heb ik even een praatje mee gemaakt. Vlak daarna zag ik ook Arjen, Marcela, Alejandro en Johan verschijnen. We liepen richting het hoofdpodium, maar op een gegeven moment hadden Arjen en ik de anderen uit het oog verloren. Toen heb ik samen met Arjen nog een tijdje naar het optreden van Alice in Chains op het hoofdpodium gekeken. Na zo'n 10 à 15 minuten besloot Arjen de anderen maar eens op te gaan zoeken in het backstage gedeelte. Zelf heb ik het terrein nog eens rondgelopen en mezelf tegoed gedaan aan een beker frisse cola. Ik moest namelijk toch nog een tijdje wachten op het concert van After Forever. In het Fotoalbum kun je de mooie foto's zien die ik van het Kamelot optreden heb gemaakt.


Zaterdag 1 juli 2006 ~ After Forever.
Het zou een beetje gaan spannen om de tijd die ik nog had, maar After Forever wou ik toch nog proberen te zien. Met enige vertraging begon het optreden. Een aantal nummers van hun nieuwste album kende ik al wel, maar ze speelden ook een aantal onbekendere dingen van vorige album, die mij persoonlijk wat minder aanspreken. Ook bij dit optreden mocht ik tijdens de eerste drie nummers foto's maken uit de fotopit. Ik vind de foto's zelf erg mooi geworden, want dichterbij komen was echt niet mogelijk. Dit was de eerste keer dat ik de meeste bandleden van After Forever voor het eerst zag. Alleen Joost had ik al eens eerder ontmoet tijdens de avond dat hij afstudeerde aan het conservatorium te Enschede. In het Fotoalbum kun je weer een mooie selectie van foto's van dit optreden bekijken.
Na het concert ben ik maar weer vlak buiten de tent gaan staan om daar stiekem waar wat Soppies proberen te spotten. Het duurde niet lang of ik zag Marcela, Alejandro, Davy, Johan en Arjen alweer bij elkaar staan. Waar Diana en Lori verbleven was één groot mysterie, dus die heb ik helaas niet kunnen spreken. Rond een uur of 7 's avonds ben ik weer vertrokken van het festivalterrein. Ik moest namelijk nog ruim 4 uur terug, richting huis. Eerst was het zaak om de juiste bushalte te vinden, want dat was zeer onduidelijk aangegeven. Na een kort ritje belandden we weer in Leeuwarden, waar ik direct in een gereedstaande trein kon stappen. In Zwolle moest ik wederom overstappen, maar gelukkig ging dat zonder lang te hoeven wachten. Op de terugweg ben ik nog bij m'n oom en tante langs geweest, waar ze samen met m'n moeder en zusje aan het barbecuen waren. Het zal toen ongeveer 22 uur zijn geweest. Niet al te lang daarna zijn we weer naar huis gegaan om lekker ons bed in te duiken.