Startpagina:: Foto's ::Boottrip
~
Een korte trip naar Engeland.

Vrijdag 2 februari 2007.
Al een aantal jaren ben ik grote fan van het muzikale werk van Arjen Lucassen. Na zijn zesde Ayreon album heeft hij het side-project Stream of Passion opgericht, een heuse band rondom Marcela Bovio. Omdat ik graag Arjen een keer live wou zien spelen, was er geen haar op mijn hoofd die er niet aan dacht om niet naar zo veel mogelijk concerten te gaan. Deze wens is breed in vervulling gegaan, zoals je op de Stream of Passion pagina kunt lezen. De shows en ontmoetingen met Arjen, Lori, Marcela, Davy, Johan, Diana en Alejandro waren zo gaaf, dat ik me niet bedacht toen zich de mogelijkheid voordeed om samen met een vriend naar twee optredens in Engeland (in Sheffield en Londen) te gaan. Zo gezegd zo gedaan, dus we vertrokken vrijdagochtend om op tijd de boot in Calais (Frankrijk) te kunnen pakken. Ondertussen hadden we een beetje contact met Davy van Stream of Passion, zodat we konden proberen om met met z'n allen op dezelfde boot Het Kanaal over te steken. Echter kregen we nadat wij al waren ingecheckt een vervelend berichtje van Davy. Ze waren namelijk aangehouden door de Franse douane.
Maar desalniettemin waren wij ondertussen al op de boot gereden, hopende op een goede afloop van dit alles. We hadden ondertussen al lekker geluncht en zochten een relaxte zetel om lekker van de reis te genieten. Na wat rondgelopen te hebben op de boot (zowel op het dek waar het extreem hard waaide als in de luxueuze gangen en zalen van de boot) hadden we een plekje met een mooi uitzicht gevonden. Eenmaal aangekomen in de Britse havenstad Dover vervolgden wij onze reis richting Sheffield, via Londen. Het was ondertussen al tijd geworden voor een snelle lunch als avondeten, dus zochten we een tankstation op (in de buurt van Maidstone) waar we direct de tank weer vol diesel konden gooien. Omdat we echter al een tijdje niks meer van onze vriend Davy gehoord hadden, probeerden we contact te leggen of ze eindelijk de douane gepasseerd waren, en zodat wij onze weg weer zonder zorgen konden vervolgen. Maar al snel kwam het schokkende nieuws tot ons: "De Mexicanen worden niet toegelaten in Engeland. We gaan terug." Na veel praten en ondervragingen bleek dus dat de Mexicaanse bandleden niet werden toegelaten om naar Engeland te gaan. Ze werden er namelijk van verdacht om daar te gaan werken zonder werkvergunning en dergelijke. Later bleek dat de douane zelfs gedreigd had om het gezellige drietal per direct op een enkele vlucht naar Mexico te zetten. Het moet toch niet gekker worden in Europa... Al met al besloten wij om direct om te keren en weer op de boot terug te gaan naar Calais. 's Nachts laat konden we vanuit Dover weer terug met de boot, waarna we onze reis richting Gouda voortzetten. Daar heb ik uiteindelijk de rest van de nacht doorgebracht om zo de volgende dag weer terug te gaan naar Rijssen...
Wat zo mooi had moeten zijn werd dus een grote deceptie. Achteraf bleek het optreden in Dordrecht dus de laatste te zijn geweest van Stream of Passion, waar de shows in Engeland eigenlijk de échte afsluiter had moeten zijn. Maar om met een bekende quote van een televisieprogramma te eindigen: "We hebben de foto's nog...". Helaas geen foto's van de optredens, maar wel van de boottrip. Daar gaat deze pagina namelijk ook over.