Startpagina:: Foto's ::Vakantie 2006
~
Tijdens de zomervakantie van 2006 ben ik 2,5 week naar Frankrijk geweest.

Woensdag 26 juli 2006 (1).
Vandaag hebben we besloten om de menhirvelden in Bretagne te gaan bezoeken. In een bepaald gebied zijn namelijk hele grote velden ontdekt en vrij te bezichtigen. Er doen allerlei verhalen de rondte over de afkomst van deze stenen, maar niemand weet het echt zeker. Zoals je op één van de foto's kunt zien, probeerde ik Obelix na te doen, maar dat viel nogal zwaar tegen.


Woensdag 26 juli 2006 (2).
Na het bezoek aan de menhirvelden zijn we doorgereden naar een schiereiland niet al te ver uit de buurt. Dit schiereiland bevindt zich in de Atlantische oceaan. Natuurlijk zijn we even uit de auto gestapt om de ruwe kust te bekijken en om de zeelucht op te snuiven. Van de zee en haar omgeving heb ik dan ook een aantal mooie foto's gemaakt.


Donderdag 27 juli 2006.
De volgende dag zijn we de andere kant op gegaan, meer landinwaarts. Na een eindje rijden kwamen we aan in het middeleeuwse stadje Malestroit. Het is echt een sfeervol stadje en het bezoeken waard.


Vrijdag 4 augustus 2006.
Op de camping waar we verbleven, hebben we diverse foldertjes doorgenomen om ideeën op te doen voor de komende dagen. Eén van deze ideeën was 'Le vélo rail', oftewel de treinfiets. Nadat we een paar dagen eerder al een plekje hadden gereserveerd, was het vandaag zo ver. Vanaf een klein stationnetje vertrokken we als groep, maar wel met een ruime tussenruimte, naar het einde van deze spoorlijn, nabij Thiviers. Wij startten als tweede, maar omdat we in de omgekeerde volgorde weer terug gingen (we gingen dus weer terug naar het startpunt), moesten we een tijdje wachten. Deze pauze benutten we voor het nuttigen van een lekker ijsje. Op de terugweg gingen we heel hard bergafwaarts richting het startpunt. Onderweg gingen we over bruggen, door tunnels en langs een mooi stationnetje. Omdat de auto's voorrang hebben op deze fietsen, moesten we zelf de spoorbomen bedienen. Wat een ervaring! In het Fotoalbum kun je diverse foto's zien die Karen gemaakt heeft met haar digitale camera (ik had op dat moment de mijne niet bij me, dus: Bedankt Karen!).


Dinsdag 8 augustus 2006.
Op de avond voordat we van de camping vertrokken, om weer terug naar huis te gaan, heb ik nog een paar mooie foto's genomen.