Startpagina:: Foto's ::Ikea filmdag
~
Het maken van een film voor de eindpresentatie van een project.

Maandag 20 juni 2005 (1).
Om het 2e studiejaar af te ronden moest onze projectgroep een presentatie geven. Ons idee was om hiervoor gebruik te maken van een zelf opgenomen film op DVD. De belevenissen van deze filmdag staat gedeeltelijk hieronder en in de fotoalbums beschreven.
Maandag 20 juni 2005 was een erg warme zomerse dag. Voor deze dag hadden we een camera gereserveerd om materiaal te filmen wat we konden gebruiken voor onze presentatie. Van ons groepje (PC78-B, tweedejaars Civiele Techniek) waren 6 van de 7 studenten aanwezig nabij Plein Westermaat. Plein Westermaat is een terrein tussen Hengelo en Borne met diverse winkelketens. Wij hadden het tweede halfjaar als taak om diverse onderdelen (route voor het vrachtverkeer) opnieuw te ontwerpen of te controleren (o.a. paalfundering en de riolering). Na het pakken van alle benodigdheden konden we beginnen met het opblazen van de rubberboot. Ondertussen werd er al van alles vastgelegd met de digitale fotocamera en de geleende videocamera. Ons plan was om vanaf het water een uniek beeld te schetsen van het gebied, incl. de 45 meter lange duiker onder de Hoogwaardige Openbaar Vervoer-lijn (HOV-lijn) door. De HOV-lijn is een aparte busbaan tussen Almelo en Hengelo (je komt dit ook tegen in diverse andere steden), die het openbaar vervoer aantrekkelijker moet maken. In het Fotoalbum kun je de foto's zien die ik met mijn mobiele telefoon heb gemaakt.


Maandag 20 juni 2005 (2).
Toen de boottocht van Onno erop zat zijn we de boot gaan opruimen bij de McDonalds. Na kort overleg besloten we om te proberen of we op het dak van de Praxis/Mediamarkt konden komen om vanaf daar wat te filmen/fotograferen. Peter en William zijn dit gaan vragen bij Life Fit en ze kregen hiervoor toestemming. De foto's in het Fotoalbum zijn gemaakt met de digitale fotocamera's van William (Canon Digital Ixus 40) en Peter (Konica KD-20). Om alles een beetje overzichtelijk en duidelijk te houden, heb ik slechts een selectie foto's uitgekozen.
We hebben een schitterende dag gehad, en dit kwam nogmaals op de DVD tot uiting. We haalden bij de presentatie allemaal een beoordeling van 'Goed'. Na het inleveren en het laten beoordelen van mijn portfolio heb ik alle studiepunten tot dusver behaald. Bedankt groepsgenoten voor het afgelopen halfjaar! Op naar het derde studiejaar...