Naar de Plattegrond pagina Startpagina:: Foto's ::Fantastyval
Nederlands (geselecteerd) ~ Engels
Het Fantastyval op het landgoed Wouwse Plantage.

Zaterdag 17 oktober 2009 ~ Reincarnatus.
Enige tijd geleden las ik op internet dat Mostly Autumn op een festival in Nederland zou spelen. Het betreft hier het 'Fantastyval' in het Brabantse gehuchtje Wouwse Plantage. Daarnaast zou Stream of Passion ook een optreden verzorgen. Dat leek me wel de moeite waard om eens mee te maken.
Dus op deze zaterdagochtend ben ik samen met m'n oom richting het zuidwesten van het land gereden, om daar terecht te komen op een mooi landgoed. Na een korte wandeling over het terrein (we vielen ondertussen van verbazing in verbazing), kwamen we bij de overdekte hal waar de optredens zouden plaatsvinden. Na een kort gesprekje met Marcela (Hey, dat is lang geleden!) liepen we naar het podium waar de Nederlandse band Reincarnatus speelde. De band speelt middeleeuwse liederen met een vleugje rock en pop. Daarbij gebruiken ze naast moderne instrumenten een flink aantal (nagemaakte) middeleeuwse instrumenten. Dit gaf een heel goede sfeer, en daarbij werden de nummers vol overgave en met passie gespeeld. Een waar genot dus! In het Fotoalbum kun je een aantal foto's bekijken van mijn nieuwe ontdekking. Ohja, na de tijd heb ik hun CD 'Media vita' aangeschaft. Dat is een erg leuk album en dus zeker de moeite waard om uit te proberen.
Fotoalbum

Zaterdag 17 oktober 2009 ~ Stream of Passion.
Ongeveer een half uurtje nadat het optreden van Reincarnatus was afgelopen begon Stream of Passion aan hun optreden. Dit was de eerste keer dat ik de band in de nieuwe samenstelling zag en hoorde spelen. Je kon goed merken dat het enthousiasme nog steeds duidelijk aanwezig is en dat ze volop genieten van het muziek maken. Helaas voor de toeschouwers was het geluid zeer slecht geregeld waardoor instrumenten en zang vaak volledig wegvielen in het dominante geluid van de drums en basgitaar. Het kwam over als een muur van geluid, waar je moeilijk echte muziek uit kon opmaken. Herkenbaar voor mij waren natuurlijk de nummers van hun debuutalbum, echter hun nieuwe nummers doen me weinig (toch een andere sound die me waarschijnlijk wat minder ligt). Ook de belichting viel me bij Stream of Passion wat tegen, maar ik zou zeggen: oordeel zelf over de foto's in het Fotoalbum.
Fotoalbum

Zaterdag 17 oktober 2009 ~ Mostly Autumn.
Last but not least de band waarvoor ik eigenlijk naar het Fantastyval was gekomen: Mostly Autumn. Onze gezellige vrienden uit het Britse York maakten er weer een enthousiast feestje van, ook al viel het aantal toeschouwers ditmaal wat tegen. Mostly Autumn speelde een set met voornamelijk de klassiekers, waardoor het optreden zeker tot een succes genoemd kan worden. Het was leuk om te zien dat de voltallige band aanwezig was, en zo te zien genoten ze zelf net zo hard van het optreden. In het Fotoalbum kun je de foto's van het concert bekijken. Gelukkig zijn de foto's veruit de mooiste van de hele dag. Zowel het geluid als de belichting waren nu prima in orde.
Fotoalbum