Startpagina:: Foto's ::Dickens festijn
~
Het Dickens festijn in Deventer.

Zaterdag 20 december 2008.
Al een aantal keer wilde ik naar het Dickens festijn in Deventer gaan, maar het kwam er alleen nooit van. Dit jaar wilde ik dar toch echt verandering in brengen en toog ik op deze ietwat grauwe zaterdagmiddag naar Deventer. Het Dickens festijn speelt zich traditiegetrouw af in de middeleeuwse wijk Bergkwartier, wat eenvoudig is te bereiken vanuit het centrum van de stad.
Je werd min of meer in groepjes naar binnen gelaten, waardoor er in de stad een aardige opstopping kwam. Na ongeveer een half uurtje te hebben gewacht mocht ook ik naar binnen toe (de entree is overigens gratis). Je kon direct al het gezellige sfeertje proeven, want overal stonden leuke kraampjes waar ze allerlei dingen verkochten (van glühwein tot oud-Hollandse lekkernijen en van vingerhoedjes tot ambachtelijk gemaakte versieringen). Uiteraard kon je ook de verklede mensen niet over het hoofd zien. In totaal zouden er circa 900 figuren rondlopen tijdens dit weekend. In het Fotoalbum kun je een selectie foto's bekijken die ik op deze middag heb gemaakt. In bijna elke straat stond wel een koortje te zingen, of maakten muzikanten leuke muziek. Overal speelden zich interessante tafereeltjes af, zoals een woningbrand, dieven op het slechte pad en een groep mannen op vélocipèdes. In de Bergkerk speelden kinderen het kerstverhaal na en ook in de kerk kon je een expositie over Charles Dickens bezoeken. Na het kopen van een lekkere warme wafel met slagroom ging ik zo langzamerhand naar de uitgang toe. Al met al waren het twee gezellige uurtjes in Deventer.
Weer op de markt aangekomen, zag ik dat ze voor de Waag een kerstmusical aan het opvoeren waren. Een verteller vertelde het kerstverhaal, waarna de scenes zich op het podium afspeelden. De herders kwamen langs met echte schapen en niet veel later brachten de wijzen uit het oosten een bezoek. Na een korte wandeling door de stad ben ik met de trein weer naar huis toe gegaan. Het was een erg leuke en gezellige dag!