Startpagina:: Foto's ::Algemene foto's
~
Diverse algemene foto's die ik de afgelopen tijd genomen heb.

Zaterdag 11 september 2004.
In het Fotoalbum kun je de foto's zien die ik als een van de eerste gemaakt heb met mijn nieuwe mobiele telefoon, de Nokia 6230. Je ziet hier de Saxion Hogeschool te Enschede waar ik Civiele Techniek heb gestudeerd.


Vrijdag 17 september 2004.
Een kijkje in de Schoolstraat. De foto's zijn genomen vanuit m'n zusjes kamer. Tegenover ons huis staat de katholieke middelbare school 'Pius X'.


Zondag 19 september 2004.
Het was zelfs in september vaak lekker weer om eens een eindje te gaan fietsen. Op deze zondag kwam ik deze leuke heteluchtballon tegen.


Woensdag 16 maart 2005.
In de wintermaanden ga ik naar catechisatie. Als afsluiting hebben we met 2 groepen eerst een bakje patat gegeten om daarna samen een uurtje actief te gaan bowlen. In het Fotoalbum een paar (onduidelijke) sfeerplaatjes van deze gezellige avond.


Zaterdag 9 april 2005.
Ter gelegenheid van de 60-jarige bevrijding van onze stad vloog er een formatie oorlogsvliegtuigen over de stad. In de stad zelf was ook nog het een en ander te doen.


Maandag 18 april 2005.
Een foto van mijzelf in m'n slaapkamer. Behalve de posters is er tot aan 2008 weinig aan de foto veranderd, haha...


Donderdag 28 april 2005.
Dit was echt een dag met een gouden randje. Een belevenis om door een ringetje te halen. Na 25 rijlessen (exact 27 weken) ben ik in 1 keer geslaagd voor m'n rijbewijs! Perfect op tijd om dan tijdens de zomervakantie in Frankrijk veel rijervaring op te doen.


Maandag 16 mei 2005.
Vandaag hebben we met ons gezin een rondje over de Veluwe gereden, waarbij ik mocht mocht rijden. Onderweg zijn we nog even gestopt bij het monument op de Grebbeberg.


Dinsdag 21 juni 2005.
Met onze opleiding hadden we een excursie naar de in aanbouw zijnde verkeerstunnel, nabij de Saxion Hogeschool te Enschede. Deze tunnel zou namelijk onder een groot aantal treinsporen doorgeschoven worden. Het waren daarmee een paar leerzame en interessante uurtjes.


Zaterdag 3 september 2005.
Op deze mooie zaterdag zijn we een dagje naar het Circuit Park Zandvoort geweest. Er was namelijk een Alfa Romeo dag, voor de echte liefhebbers van dit Italiaanse automerk. Boven op het hoofdgebouw hebben we naar racende Alfa's gekeken. Ook de nieuwe Alfa Romeo 159 bleef niet onopgemerkt.


Zondag 19 februari 2006.
De vorige avond had ik een concert van Stream of Passion in 'Biebob', een zaaltje in Vosselaar, nabij Turnhout in België. De nacht heb ik doorgebracht bij de liefdevolle Vicky, maar na het lekkere ontbijt moest ik toch weer richting huis. Onderweg moest ik in Antwerpen een tijdje wachten op de treinaansluiting, dus daar heb ik maar even van de tijd gebruik gemaakt om de stad een klein beetje te verkennen. De warme wafels waren onder andere een echte lekkernij. In het Fotoalbum zie je de prachtige stationshal van Antwerpen Centraal.
Dit zijn een van de eerste foto's die ik genomen heb met mijn Canon PowerShot A520. In alle volgende fotoalbums heb ik ook gebruik gemaakt van deze camera.


Donderdag 17 augustus 2006 (1).
De zomervakantie liep op zijn einde, maar ik had nog wel zin om van het mooie weer te genieten en een keer een dagje er op uit te gaan. De keuze viel op Groningen en Assen. Op de bijgevoegde foto zie je de beroemde Martinitoren in Groningen. Toevalligerwijs was er op dat moment net een platenbeurs op de Vismarkt, waar ik niet ongemerkt langs kon lopen. Resultaat: 2 nieuwe CD's.


Donderdag 17 augustus 2006 (2).
Op de terugweg vanuit Groningen ben ik in Assen nog even uitgestapt om daar een stadswandeling te doen en om even snel een warme hap tot me te nemen. In het Fotoalbum staan een aantal interessante foto's van de mooie stad Assen.


Woensdag 6 september 2006.
Wederom een foto genomen op mijn slaapkamer. Hier met twee mooie Ayreon posters. Die pen en het 'Pinkie Respect' gebaar is een typisch dingetje van Lori Linstruth, ex-Stream of Passion.


Donderdag 1 maart 2007.
Nogmaals een foto van mij in m'n slaapkamer. Zoals je kunt zien is hier de poster van Michael Schumacher vervangen door een Stream of Passion poster. Leuk detail, deze poster komt helemaal uit Mexico en is via Zweden in Nederland aanbeland. De poster is overigens aan het begin van 2008 weer ingewisseld voor een andere, namelijk de nieuwe plaat van Ayreon.


Woensdag 13 juni 2007.
Bijna een jaar lang hebben Peter, Timon en ik aan ons afstudeerproject gewerkt. Vandaag was ik bezig om de eind- presentatie te maken voor donderdag 21 juni. Het meeste dat ik geleverd heb is dus achter dit bureau geproduceerd.


Woensdag 20 juni 2007.
In het Fotoalbum kun je onder andere de mooie maquette zien die wij gemaakt hebben als 3D-illustratie materiaal voor onze eindpresentatie. Verder kun je hier een indruk krijgen van de ruimte waarin wij mochten afstuderen, echter moesten wij de ruimte wel delen met een drietal ongemanierde Bouwkunde studenten. Let overigens niet op de tientallen posters van Koninklijke Luchtmacht, dat was namelijk een idee van Peter. In deze ruimte hebben wij ook onze de eindpresentatie gehouden en tevens vond hier de tentoonstelling van ons project voor familie, vrienden en overige geïnteresseerden plaats.
De maquette is na het afstuderen verkocht aan de Saxion Hogeschool, zodat zij het kunnen gebruiken tijdens open dagen. Nog een saillant detail, het was niet verstandig om de maquette vol met water te laten stromen. De bak bleek namelijk niet geheel waterdicht te zijn...


Dinsdag 28 augustus & Vrijdag 7 september 2007.
Als beloning voor het behalen van mijn HBO diploma (ja ik mag nu 'ing.' voor mijn naam zetten, haha) hadden mijn ouders gevraagd of ik nog wat wist. Maar omdat deze jongen eigenlijk al alles heeft wat zijn hartje begeert (behalve een leuke vriendin), wist ik niks te bedenken. Zelf kwamen ze met het idee om mijn fiets in te ruilen. Omdat ik mijn fiets al weer heel wat jaartjes had, vond ik dat wel een goed idee. Daarom heb ik, in combinatie met mijn verjaardagscadeau, een nieuwe fiets gekregen. In het Fotoalbum kun je zowel mijn oude als nieuwe fiets bekijken. De oude had 7 versnellingen en de nieuwe 8, dus dat is een leuke vooruitgang. Het is in ieder geval genoeg om steile hellingen mee te beklimmen -- dat is dan ook iets wat ik graag mag doen als het tenminste mooi weer is. Dus nu allemaal duimen voor een mooie zonnige tijd!


Vrijdag 12 oktober 2007.
In september van dit jaar ben ik begonnen aan een studie aan de Universiteit Twente te Enschede. Het betreft hier min of meer een vervolg op de HBO-studie Civiele Techniek die ik eerder dit jaar heb afgeloten. Officieel heet de opleiding die ik nu volg 'Civil Engineering and Management', waarbij ik dan nog weer voor de richting 'Water Engineering and Management' heb gekozen. Ja, dat is inderdaad een hele mond vol. Omdat ik vanuit het HBO instroom moet ik een 'pre-master course' volgen, die mij, na alle vakken voldoende te hebben afgesloten, toelaat aan de daadwerkelijke master van twee jaar. Gedurende het eerste halve jaar heb ik alle vakken van de pre-master en een paar mastervakken gevolgd.
Dit Fotoalbum gaat in op het mastervak 'Marine systems', waar het uiteraard ingaat op de watersystemen van wereldwijde kustgebieden. Voor dit vak was het verplicht om aan een excursie deel te nemen. De excursie ging ditmaal naar 'Het verdronken land van Saeftinghe' dat in Zeeland ligt. Om circa 6:15 's ochtends vertrokken we met de bus vanaf het universiteitsterrein, zodat we rond 10:00 in het dorpje Emmadorp aankwamen. We moesten op tijd arriveren, omdat het maar gedurende een bepaalde tijd laagwater is. Ons was van te voren al verzocht om laarzen en schonen kleding mee te nemen, maar wat gingen we hier nu precies doen?
De bedoeling was om met een gids door het schorren- en slikkengebied te lopen om zo te leren hoe een estuarium als deze zich ontwikkeld en heeft ontwikkeld gedurende de afgelopen eeuwen. Al snel werd duidelijk dat het een soort van wadlopen is, waarbij we door smalle, diepe kanaaltjes moesten waden. Uiteraard was het eb, want anders was een tocht als deze niet mogelijk. We konden dus ook niet te lang over de tocht doen, want anders zouden we worden opgesloten op één van de vele eilandjes. Het tempo werd er dus flink ingehouden, waardoor het een actieve en flink vermoeiende tocht werd. Het probleem was, net als bij wadlopen, dat je door een waterige slibsubstantie moet waden, die zich direct aan je laarzen vastzuigt. Op de stabiele begroeide schorren was dit geen probleem, maar op de zachte modderige slikken was het devies duidelijk: blijven lopen! Zie deze algemene foto hoe het er ongeveer uitzag. Op de foto was het echter zomer, wij hadden te doen met de onvoorspelbare weersomstandigheden van oktober.
Omdat het zo'n actieve tocht was, had ik maar weinig mogelijkheden om foto's te maken. Later, nadat we onszelf weer helemaal hadden schoongemaakt, hebben we een bezoekje gebracht aan het bezoekerscentrum waar we ook veel leerzame dingen tegenkwamen. Na het nuttigen van een drankje in een lokaal stamcafé zijn we weer in de bus gestapt die ons, na enige files in de buurt van Utrecht, weer terug naar Enschede bracht.
Neem trouwens eens een kijkje op de website van 'Het verdronken land van Saeftinghe' als je meer wilt weten over dit schitterende natuurgebied. Hier wordt onder andere duidelijk wat schorren nu precies zijn, waarom dit gebied zo uniek is in de wereld en hoe je zelf een onvergetelijke tocht kunt maken...


Dinsdag 8 januari 2008.
Om Ayreon te promoten heb ik een aantal enorm gave '01011001' posters gekregen. Een aantal hiervan heb ik naar een Heavy Metal platenzaak gebracht, zodat ze daar het nieuwe album kunnen promoten. Omdat deze winkel nu helaas haar deuren heeft moeten sluiten, heb ik besloten niet die foto's online te zetten. Maar omdat ik nog een poster over had voor eigen gebruik, mag je die uiteraard wel zien. Wellicht weet je nog dat er op die plek eerst een Mexicaanse Stream of Passion poster hing, maar die is inderdaad nu weer netjes opgeborgen. Ow ja, ik sta zelf ook weer op de foto -- de meest recente die ik kon vinden!